header1 header2 header3 header4 header5

Kerstconcert Kamerkoor

Kerstconcert“Engel umschweben uns”

Kerstconcert Overijssels Kamerkoor

Het Overijssels Kamerkoor geeft onder leiding van Eugène van Boheemen op donderdag 15 december in Harderwijk en op donderdag 22 december in Zwolle een bijzonder kerstconcert, met medewerking van een strijkkwintet.

Geheel in lijn met de traditie van het Overijssels Kamerkoor wordt er een verrassend programma ten gehore gebracht, waarbij engelen de boventoon voeren. Het programma heet ‘Engel umschweben uns’, naar een tekst uit de tijd van Schumann met als thema ‘kinderen en engelen’. V.S. Andreas ging op zoek naar deze teksten en gebruikte ze in 2010 voor de bewerking van de oorspronkelijke pianowerken ‘Kinderszenen’ van Robert Schumann uit 1838.

Van de grote Brahms wordt een aantal kerstvertellingen rond Maria ten gehore gebracht: mierzoete verhaaltjes rond uiterst romantische gebeurtenissen, die de sfeer oproepen van bidprentjes en Maria altaren met veel kaarsjes.

Verder staan op het programma het magistrale motet ‘Virga Jesse’ van Anton Bruckner en ‘Mariengarten’ van Franz Liszt, waarbij door de bijzondere bezetting van driestemmig vrouwenkoor met tenoren de muziek een beetje gaat zweven en evenals de tekst in hogere sferen belandt.

Als muzikaal intermezzo voor viool en piano wordt ‘Spiegel im Spiegel’ van Arvo Paert ten gehore gebracht: ijle muziek die zoveel aan jezelf overlaat.

Tenslotte ‘Sleep’ van Eric Witacre en voor het echte kerstgevoel ‘Das neugeborne Kindelein’ van Dietrich Buxtehude.

Dit gevarieerde programma wordt in Harderwijk , in de Catharineakapel en in Zwolle (hoe kan het ook anders) in de Grote of Michaëlskerk, ten gehore gebracht. Prijs €12,50 voorverkoop (Simon Levelt, koffie- en theespecialist Zwolle), €15,- aan de deur.

Graag tot ziens

 

22 december 2011
Grote of St. Michaëlskerk
Aanvang 20.30 uur

Ontwerp: Wieger Steenhuis Bouw: Nmedia